Welfenland


Lyric Music bracht in de herfst van 2016 het wervelende verhaal van Welfenland.

Een sprookjesmusical voor jong en oud door kinderen en jongeren met enorm veel zang- en acteertalent!

 

Het verhaal

Vijf vrienden ondernemen 's avonds een boswandeling en komen terecht in hun eigen fantasiewereld. Ze transformeren in Welfjes, een volkje dat ooit geboren werd uit de liefde tussen een Elf en een Wolf. De Welfjes worden echter elke bolle maan bedreigd door hun grootste vijand... de Weermens, heerser van de natuur, waarvoor alle boswezens angstig terugdeinzen. Zelfs de kleine en onschuldige Sappels weet hij listig naar zijn hand te zetten. Drie dappere Welfjes gaan op pad en zijn vastbesloten de Weermens voorgoed te stoppen...

Trailer Welfenland

Foto'sWelfenland (opnieuw) beleven vanuit je zetel?

Breng de voorstellingen van Welfenland in huis en bestel hier je usb-doosje met 2 vertoningen en leuke extra's. Zo kan je ook alle liedjes meezingen met de karaoke-versie.

 

Wat vond jij van Welfenland?

Commentaren: 39
 • #39

  Rube Verreth (woensdag, 29 maart 2017 21:18)

  Echt top leuk om voor de eerste keer mee te doen met een musical

 • #38

  croonen carl (dinsdag, 13 december 2016 20:42)

  Wat een werk en enthousiasme moet er niet geweest zijn om deze musical in elkaar te boksen , het resultaat mocht er dan ook zijn . Wij hebben echt genoten , prachtige kostuums , live muziek , kinderen en jonvolwassenen die het beste van zichzelf gaven , het was met momenten echt aandoenlijk . Mochten jullie in de toekomst nog eens een voorstelling brengen dan willen we ze zeker niet missen.

 • #37

  Cecilia (donderdag, 24 november 2016 13:02)

  De musical heeft mij op alle vlakken diep geraakt.
  Een groot dankjewel aan alle medewerkers.
  Ik geniet nog na.

 • #36

  Jasmien (dinsdag, 22 november 2016 20:39)

  Proficiat voor de prestatie van allen die hebben meegedaan, voor allen die zich de hele tijd van voorbereiding hebben ingezet. Ik ben blij dat de koorleden de kans hebben gekregen om aan een echte musical te kunnen deelnemen! Dat ze konden groeien in zang, dans en toneel. Het was een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Knap! Dank u voor alles!

 • #35

  Rosa De Weser (maandag, 21 november 2016 14:27)

  Wij vonden het een geweldig mooie musical, heel ontroerend en ook proffesioneel.
  We hebben ervan genoten, proficiat!

 • #34

  Ann Spooren (zondag, 20 november 2016 18:59)

  Wow

  Ik ben echt onder de indruk van wat jullie gepresteerd hebben. Muziek, verhaal, decor, kostuums... waren schitterend. Ik heb er echt van genoten.
  Mocht er een vervolg komen, laat het me weten :)

 • #33

  Veerle Dewolfs (vrijdag, 18 november 2016 21:48)

  (vervolg)
  Het resultaat was GEWELDIG.
  en...mag ik jullie wat jaloers maken? Daarnet hoorde ik gekende Welfenlandliedjes live op onze piano. Leuk om moeder te zijn van de componist en schoonmoeder van Saartje...
  Aan iedereen die meewerkte op en achter de schermen: proficiat en laat dit zeker geen einde zijn , maar een begin van een hele reeks. Ik kijk al uit naar de volgende musical en/of een herhaling van Welfenland!

 • #32

  Veerle Dewolfs (vrijdag, 18 november 2016 21:44)

  Het was heel leuk om de musical te zien groeien. De pakjes die bij ons geleverd werden: blaadjes uit China, staaltjes stof en pelsjes...De man van Bpost weet ons al te vinden met zijn ogen toe.
  Eén van de eerste repetities bij ons thuis: de weermens die ontdekte dat zijn gevangenen ontsnapt waren...en die twee bomen in onze tuin...dat was de ideale afstand voor de scène met de kleine sappel, Veer en pels...
  De voorbereiding van de musical bracht heel wat mensen bij elkaar.
  Het resulta

 • #31

  Marcel Claes (vrijdag, 18 november 2016 20:13)

  Ik weet niet wat ik moet schrijven, er zijn geen adjectieven genoeg die weergeven wat wij gezien en gehoord hebben. Als ik zeg "SCHITTEREND" dan doe ik iedereen onrecht aan ... het was beter dan dat.
  Proficiat aan iedereen en in de eerste plaats aan Saartje en Tom.

 • #30

  Luc (schoon)papa (donderdag, 17 november 2016 16:20)

  ’k Heb net de reviews gelezen en er (meer dan) een traan bij weggepinkt...

  Bij de vele lovende reacties kan ik me helemaal aansluiten. Ik heb met volle teugen (twee keer) genoten van de voorstelling en ben nu nog aan het nagenieten. De scènes met de Sappels doen me weer glimlachen en alleen al de herinneringen aan de duetten van Veer en Stam ontroeren me telkens opnieuw.

  Ik mocht ook meewerken achter - en aan - de schermen en heb mij herhaaldelijk verbaasd over hoe professioneel Saartje en Tom en tal van andere medewerk(st)ers de musical tot in de kleinste details hebben voorbereid!

  Kortom, ben apetrots op m’n schoondochter Saartje en zoon Tom en hoop dat ze nog veel van deze creatieve projecten mogen realiseren!

 • #29

  Brigite Daans (donderdag, 17 november 2016 10:38)

  Ik heb echt genoten van deze voorstelling.
  Proficiat aan ALLE deelnemers!

 • #28

  Lieve Vanlerberghe (donderdag, 17 november 2016 07:03)

  Een sterke, meevoerende productie volledig gedragen door jongeren. De enorme kracht van creatieve jongeren was sterk aanwezig.
  Super.

 • #27

  Marina Cornelis (woensdag, 16 november 2016 22:09)

  Ik vond het leuk om te mogen naaien voor de groep. Het was een schitterende voorstelling! Proficiat aan iedereen!

 • #26

  ben (woensdag, 16 november 2016 21:12)

  Tsja, wat kan ik nog toevoegen aan wat hier al gezegd is.

  Ik stel met vreugde vast dat er bokkesprongen (naar boven) zijn gemaakt. Als je jezelf een doel stelt, en je denkt dat dat te hoog gegrepen is, dan hebben jullie duidelijk gemaakt dat er veel mogelijk is, als je je maar durft smijten, want simpel is dat niet, voor zo'n volle zaal.
  En dat hebben jullie gedaan, en met verve en dan wordt duidelijk waartoe die eindeloze repetities dienden. En dan nog waren ze zelf niet helemaal content want we hadden de maan niet gezien. Spijtig maar die heb ik niet gemist want ik wist van niks.

  jaja, de lat mag alweer een stukje hoger volgende keer :)

 • #25

  Van Lieshout Katrien (woensdag, 16 november 2016 20:47)

  Prachtige voorstelling!
  Een ongelooflijke samenwerking tussen kleine sappels, sappels, wolfjes, Pels, Stan en Veer, de weermens... een mooie coördinatie... prachtig gespeeld, alles in een musical gegoten...proficiat aan ieder die meewerkte, zang, kostuums... ieder detail was de bijdrage in dit mooie geheel...
  wij hebben er van genoten!

 • #24

  Els Berckmoes (woensdag, 16 november 2016 19:14)

  Prachtige voorstelling waar zowel de kinderen als de ouders volop van genoten hebben. Sinds zondag zitten we zelfs met een echte wolf en een sappeltje thuis!

 • #23

  Kavita Vlieghe en Denise De Lille (woensdag, 16 november 2016 17:23)

  Proficiat! We vonden de voorstelling heel mooi en de muziek prachtig. Enkele fantastisch goede stemmen, maakten er een volwaardige musical van. Mooie kostuums, vooral de wolfjes", waren leuk. Het zal zeker een hele voorbereiding geweest zijn. Alle kinderen kenden hun tekst vlot uit het hoofd.

 • #22

  De Smedt Greet (woensdag, 16 november 2016 17:12)

  Hallo,

  Dit weekend zijn mijn dochter en ik naar de musical welfenland komen kijken. We waren aangenaam verast toen we zagen dat het geen musical voor volwassen was, klein foutje van ons. Maar als we
  achteraf naar huis keerden waren we nog aan het napraten en na het gesprek zijn we tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk nog wel heel leuk was, wd hebben gelachen dat het niet meer kon en in
  sommige stukken was het zeer ontroerend en buitengewoon schattig. Bedankt dat we aanwezig mochten zijn en zeer goed gedaan aan iedereen.

 • #21

  Pastoor Jan (woensdag, 16 november 2016 11:14)

  Ik vond het schitterend! Een grote pluim voor jullie allemaal! Het was een heel mooi verhaal en het werd door de acteurs heel goed gebracht. Af en toe vond ik het heel ontroerend! De vele liedjes werden heel goed gezongen... een paar solisten hebben prachtige zangstemmen! De muziek vond ik ook heel mooi, maar even goed het decor (die boom!), de kledij (vooral van de wolfjes!) en de grime (de sappels!). Jullie hebben er keihard voor gewerkt maar het resultaat was om duimen en vingers af te likken! Er zat naast mij een mevrouw uit Mechelen die nog nooit in 't Blikveld geweest was en die zich blijkbaar interesseert voor al wat met theater te maken heeft. Die was ook heel erg onder de indruk!

 • #20

  Kris & Roel (woensdag, 16 november 2016 09:44)

  Saartje, je bedankte iedereen voor hun moed en durf om deze musical tot een goed einde te brengen.
  Ook jullie hadden durf en moed en lef om dit project te starten, en zo je koorleden uit te dagen en dingen te laten doen die ze anders niet zouden ondernemen.
  Alles zat gewoon zéér goed in elkaar,van begin tot einde.
  Ik was ook best wel ontroerd en emotioneel om iedereen zo bezig te zien op dat podium,van groot tot klein. Als moeder van Lars (Stam in de musical) kijk ik natuurlijk anders.
  Het doet gewoon deugd dat jonge mensen zulke dingen ondernemen en zich volledig smijten.
  Blijf zo creatief bezig en hopelijk komt er nog eens zo'n mooie musical.
  Ook Tom zijn muziek was ongelooflijk mooi en gaf zo fijn de sfeer weer.
  Blijf samen zo'n creatief koppel en geniet ervan...
  Zo kunnen wij ook mee genieten

 • #19

  Katrien Dewolfs (dinsdag, 15 november 2016 22:54)

  Beste Sarah en Tom,
  De musical Welfenland was een pracht voorstelling! We hebben er bijzonder van genoten.
  De musical heeft ook enorm veel indruk gemaakt op Lore en Lieze.... De twee nichtjes zijn van plan de musical na te spelen. Lore is momenteel het hele verhaal, in grote lijnen, op papier aan 't schrijven zelfs op de computer! Geweldig hé!
  Zelfs voor Sinterklaas vraagt ze een wolvenpak!
  Moest de musical op dvd verschijnen dan zijn we zeker geïnteresseerd. Nogmaals PROFICIAT!
  Groetjes vanuit Hoegaarden.

 • #18

  Bruggeman (dinsdag, 15 november 2016 22:01)

  Beste,

  Wij hebben enorm genoten van de musical Welfenland!! Een prachtige voorstelling en heel professioneel gebracht, knap werk, alleen maar lof voor iedereen hiervoor!!

 • #17

  thielemans bart (dinsdag, 15 november 2016 19:58)

  Een jaar keihard werken leidde vorig weekend tot een muzikaal , artistiek hoogtepunt.
  Fijn om te zien hoe een groep jonge mensen in staat zijn om samen te werken .
  Ook de muziek, decors en kledij waren zeer mooi.
  Een welgemeende proficiat aan heel het team.
  Bart thielemans

 • #16

  Kristel De Laet mama van een sappel en van de kleine sappel (dinsdag, 15 november 2016 19:08)

  Een dikke proficiat aan iedereen die heeft mee gewerkt aan welfenland!!!! Hier thuis heb ik 2 sappels zitten die er graag nog een paar uitvoeringen hadden willen bij doen.

 • #15

  Ingrid Wynants( mama Karen en Marijke) (dinsdag, 15 november 2016 18:05)

  Ik heb het geluk gehad alles van dichtbij heb kunnen zien groeien. Maar wat was het geheel prachtig! Proficiat aan iedereen mijn familie en ik hebben er enorm van genoten. Echt top!

 • #14

  Luc en Sonia (dinsdag, 15 november 2016 17:31)

  Wij hebben met open mond zitten kijken en met volle teugen genoten van alles wat we zien kregen. Een dikke proficiat aan iedereen die zich heeft ingezet om van Welfenland een echt succes te hebben gemaakt. Dat jullie allemaal goed kunnen zingen, wisten we al lang, jullie acteertalenten waren nieuw voor ons. Het was echt top!

 • #13

  Timothy Bleeckx (dinsdag, 15 november 2016 17:15)

  Beste,
  dat het verhaal top is, dat wist ik op voorhand. De kostuums en het decor ronduit prachtig. Zeer mooie voorstelling en mooie zang met uitmuntende belichting en choreografie. Het feit dat ik een voorkeur heb voor de muziek uit de voorstellingen van 1999 zal ongetwijfeld zijn omdat ik de toenmalige componist heel goed ken en omdat ik toen zelf de "meesterwelf" was. En over geuren en kleuren kan men niet redetwisten toch?
  Maar absoluut een dikke proficiat voor het resultaat. Ik kijk uit naar de volgende musical.

 • #12

  Van der Elst Adams Vital en Josée. (dinsdag, 15 november 2016 16:29)

  Wervelend, boeiend en vooral schitterend gebracht door de kinderen en jongeren .
  We hebben er echt van genoten vooral van de wolfjes en de kleine sappel echt schattig.
  Een dikke proficiat aan allen die er hebben aan mede gewerkt en er voor gezorgd dat het
  zo vlot is verlopen. Jullie mogen verder dromen en er ook buiten Bonheiden mee komen.
  ,

 • #11

  Lucia Dewolfs (dinsdag, 15 november 2016 16:08)

  Proficiat aan alle betrokkenen/medewerkers/uitvoerders/creatieve geesten...
  Muziek, zang, choreografie, decor, kostumering, belichting; het maakte alles tot een geheel op niveau !
  Chapeau voor de vele uren vrije tijd en begeestering die daarin kropen; voor de deelnemers een ervaring om nooit te vergeten. Jullie mogen daar gerust buiten Bonheiden mee gaan en ik teken alvast in voor jullie volgende productie !

 • #10

  Mia en Dirk (dinsdag, 15 november 2016 15:58)

  Blij verrast door deze prachtige prestatie! Als je zelf zingt dan besef je wat het vraagt van deze zangers en acteurs om dit te verwezelijken. We waren gecharmeerd door de fijne choreografie, en de prachtige kledij. De professionele muzikale omlijsting en belichting maakten het geheel echt af. Proficiat aan de organisatoren die deze jongeren de kans geven om hun talenten te tonen en verder te ontwikkelen!

 • #9

  Ronny en Marie-Jeanne Van Velthoven (dinsdag, 15 november 2016 15:39)

  Het was SUPER!!!! We hebben echt genoten en natuurlijk ook een beetje vergeleken met 17 jaar geleden. Toen speelde onze jongste dochter Ann de Weermens.
  Dikke proficiat aan allen!

 • #8

  Ilse en Erwin (dinsdag, 15 november 2016 15:37)

  Wat hebben we genoten ! Voor mij was het voor een stuk nostalgie, maar jullie hebben Welfenland in een fantastisch nieuw kleedje gestoken. Alles wat we hoorden en zagen was gewoon TOP ! Een dikke proficiat aan alle medewerkers, acteurs, actrices en muzikanten. En laten we zeker de mensen achter de schermen niet vergeten, want wat zou een musical zijn zonder een prachtig decor en schitterende kledij !

 • #7

  Conny (dinsdag, 15 november 2016 15:34)

  Het was super!
  Kippenvelmomenten bij de meerstemmige zangstukken, lachen met de wolfjes en een traan wegpinken om de kleine sappel...
  En mooie kostuums en decor!

 • #6

  Magnery (dinsdag, 15 november 2016 15:34)

  Prachtige uitvoering. Dochter was nog meer onder de indruk... ze ging volledig mee i/h verhaal.
  Prachtige muziek, mooie uiteenzetting enz...
  Het enige minpuntje misschien... een iets sterker verhaal, had de kers op de taart geweest....

 • #5

  Carla en Jan Bos (dinsdag, 15 november 2016 15:31)

  Het was in een woord prachtig en wel alles.
  De Muziek,het toneelspel,heel knap en het was boeiend tot het allerlaatste.
  Ook de zang was heel mooi en de kostuums.Het Decor,geluid van bliksem en onweer.
  De nevel,rook. We hebben heel erg genoten en hopen zeker nog eens naar een voorstelling te komen.
  Dikke Proficiat voor alles.

 • #4

  yolanda bleeckx (dinsdag, 15 november 2016 15:23)

  Een dikke pluim op jullie hoed!

 • #3

  Lisa Ruyssinck (dinsdag, 15 november 2016 15:15)

  In één woord prachtig!
  De muziek was subliem, de zang was super mooi.
  Bijna niet te geloven dat dit jullie eerste ervaring was met het maken/spelen van een musical!

 • #2

  Ann (dinsdag, 15 november 2016 15:04)

  Jullie hebben allemaal het beste van jezelf gegeven! Het was ontroerend mooi!
  We hebben er echt van genoten.

 • #1

  Jo (dinsdag, 15 november 2016 14:57)

  Zang, dans, licht, geluid, muziek, kostuums; alles viel op z'n plaats. Het gaf me een paar kippevelmomenten. Daarbij nog de humor van o.a. de wolvenwelpen ... Echt knap! Blij dat ik ben komen kijken.

Banner Welfenland

Persbericht

Affiche

Persuitnodiging


Met steun van


Partners

Sponsors
NEEM CONTACT OP: 

e-mail

ADRES: Mechelsbroekstraat 2a, 2820 Bonheiden